Palingsoap in opspraak

 
      
      
Vier afleveringen van 'De Palingsoap' zijn inmiddels door de TROS uitgezonden. In de laatste aflevering zagen de kijkers dat ook in Volendam de ijskoorts toegeslagen had. Vele bekende en minder bekende Volendammers waagden zich in de haven op het ijs. De dikte van het ijs werd nauwlettend in de gaten gehouden, zodat de veiligheid van de schaatsers gewaarborgd bleef.
       
Zanger Jan Keizer maakte zich druk over het wel en wee van zijn vissen in de vijver in zijn achtertuin.
      
      
Volgens de TROS wordt het wekelijkse programma op de vrijdagavond goed bekeken met zo’n 1,7 miljoen kijkers. Op de TROS website wordt in het gastenboek navraag gedaan over het intro. Er wordt vermeld dat de begintune gezongen wordt door John Zwarthoed, de tekst van Jan Smit is en de muziek van Tol & Tol (ex BZN-ers). Tevens wordt er nog bekeken of er een single van uitkomt.
       
Op het forum van de website
www.edam.volendam.nl is men minder te spreken over de reallife soap. ‘Volendam is niet onverdeeld gelukkig met de Palingsoap die de TROS sinds enkele weken op vrijdagavond uitzendt. Nietszeggend en een karikatuur van de Volendammer zegt de een. Pure promotie voor het dorp meent de ander.’ Ook De Telegraaf, het doorgaans Volendam-minnende dagblad, is sceptisch over het niveau van de soap die nog 35 weken voortduurt.
       

Volgens Volendammer Tom Plat, die op zijn weblog zijn uitlatingen over De Palingsoap doet, mist de soap diepgang. Volgens hem zou de soap in kunnen gaan op het drugsgebruik, de dijkproblematiek, de nieuwe Pius of de nasleep van de ramp. Tom Plat: ‘Nee, het gaat over het uitzoeken van tegeltjes, de koop van een caravan, het aanschaffen van een badkamer, een gitaar en ga zo maar even door. En dit schijnt betrekking te hebben op Volendam.’
 
      
‘De Palingsoap’, elke vrijdag 20.30 uur op Nederland 1 bij de TROS.