Carola & Friends in Bergen op ZoomBeste BZN-fans,
       
Zoals jullie afgelopen weekend op deze website hebben kunnen lezen, hebben Mark en ik afgelopen weekend 1 en 2 november jl. groot onderhoud aan de website gepleegd en het optreden van Carola & Friends in de Stoelemat in Bergen op Zoom bezocht. Ik kan je vertellen, het was op beide vlakken een topweekend!
       

      

      


Aan BZN-Vrienden is hard gewerkt. De afgelopen maanden is er niet zoveel gebeurd, op het af en toe plaatsen van een nieuwsfeitje over Carola Smit of de BZN-band Mon Amour na. Daar is vanaf dit weekend verandering in gekomen! Doordat een aantal zaken achter de schermen plaatsvindt, zijn deze voor jullie helaas niet zichtbaar.
       

      

 

      


Wat wel zichtbaar is, en waar wij als team van BZN-Vrienden best trots op zijn, is het nieuwe item 'TV-specials'. BZN heeft in haar lange muzikale loopbaan wel 3x de wereld rondgereisd. Bijna van elke verschenen CD is een tv-special in binnen- of buitenland gemaakt, die later weer bij een publieke of commerciële zender werd uitgezonden. Van deze tv-specials hebben wij verslagen gemaakt, die je nu onder de knop 'TV-specials' in het linkermenu kunt terugvinden. Nog niet alle specials zijn beschreven, maar het begin is gemaakt.
De tv-specials van 1977 t/m 1980 komen uit het archief van BZN-Vrienden en hebben eerder op de club BZN-Vrienden gestaan. Deze specials zullen we in de nabije toekomst meer uitgebreid gaan opschrijven.
       

      

   

      


Verslagen van de specials zijn af en toe verschenen in het BZN-fanclubblad 'Mon Amour'. We zijn nu bezig de specials in eigen bewoording op te schrijven voor de website.

Het technische deel van bovengenoemd item is voor rekening geweest van Mark. Ik heb me zaterdag en zondag bezig gehouden met het schrijven en de layout van het verslag van "Tequila Sunset" en "Out in the Blue". Naast het schrijven hebben we bijpassende foto's uit het archief van BZN-Vrienden gezocht. Het resultaat kun je dus vinden onder 'TV-specials'.
       

      

 

      


Het optreden van Carola & Friends begon om 17.00 uur in de Stoelemat in Bergen op Zoom. Carola Smit was de hoofdgast van het muzikale festival van 'Een vuist tegen Spierziekten'. Met een paar BZN-fans stonden wij mooi vooraan bij hun optreden en zagen hoe Jack Stroek en Dick Plat hun instrumenten klaarzetten voor hun optreden met Carola. Dit gebeurde tijdens het optreden van zangeres Mieke. Dick Plat wilde even testen of zijn keyboard goed aangesloten was en drukte op een van de toetsen. Nou die deed het, hoorde we dwars door het optreden van Mieke!
       
Na een in mijn ogen lange aankondiging, wij Carola & Friends-fans waren inmiddels ongeduldig geworden van het lange wachten, ging het optreden eindelijk van start met de up-tempo nummers 'I can Sing (I can Dance)' en 'Free Yourself'. Daarna volgde een cover, een rustig nummer waarvan ik de titel niet meer weet. Wie het wel weet, mag de titel en uitvoerend artiest in het gastenboek zetten (graag!). Haar laatste single 'No Matter what', wat ik een prachtig nummer vind, zong ze helaas deze middag niet. Wel zong ze vier nummers van BZN: 'Santo Domingo', 'El Cordobes', 'The Old Calahan' en 'Oh me oh my'. Ook de cover 'Shame, Shame, Shame' en die Spaanse song 'La Camisa Negra' ontbraken niet. Het optreden werd afgesloten met 'With you (I'm in Heaven)', haar debuutsingle. Na afloop hadden fans de kans nog even met Carola op de foto te gaan. Zo ik ook.
       

      

 

      


Het was een leuke muzikale zondagmiddag met Carola & Friends en het was een bijzonder produktief weekend betreft BZN-Vrienden.