Welkom op BZN-Vrienden 

 

BZN-Vrienden is een website voor en door BZN-fans.
Deze website is in 2001 opgezet als BZN-fans website. Het is een plek waar de fans van BZN met elkaar in contact kunnen blijven. Er worden allerlei thema's besproken over de band, er is een forum waar men herinneringen kan ophalen over deze prachtige BZN-tijd.

BZN, de Band Zonder naam, zag in 1966 het levenslicht toen 2 vrienden, Cees Tol en Jan Tuijp tijdens dansles bij elkaar zaten en zomaar wat praatten over muziek. Zij kregen het idee om een band op te richten. Een naam hebben ze nooit gevonden. De jongens kwamen daarom uit bij BZN (Band Zonder Naam) en zo is het altijd gebleven.

BZN is sinds de komst van de hit-single 'Mon Amour' in augustus 1976 niet meer weg te denken in de Nederlandse muziekgeschiedenis en ver daar buiten. Sinds die tijd werd alles wat de formatie uitbracht goud en platina en na 42 jaar is BZN uitgegroeid tot de succesvolste popgroep uit de vaderlandse muziekgeschiedenis. Daarom mag ook met recht gesproken worden over het instituut BZN.

BZN betekende gedurende deze 42 jaar ook ontzettend veel voor de vele fans. Bij de meesten liep BZN als een rode draad door hun leven. Het begon natuurlijk allemaal met de muziek, maar later is de Band Zonder Naam veel meer gaan betekenen dan muziek alleen.

In 2006 besloot de groep te stoppen, maar niet zonder afscheid te nemen van hun vele grote trouwe fans. Er kwam een afscheidstournee genaamd: The Final Tour. Tijdens deze tournee in 2006-2007 kon iedereen afscheid nemen van alle bandleden. En de BZN'ers van hun fans.

De laatste 3 concerten werden gehouden in Ahoy' te Rotterdam op 10, 15 en 16 juni 2007. Onder de titel 'Goodbye, BZN' namen de fans dan echt afscheid van hun zo geliefde groep. Vooral het afscheidsconcert op 16 juni, was een feestelijke en onvergetelijke avond. Het was er ook een die beladen was, voor de fans en de leden van BZN. Een avond die als historisch de boeken in is gegaan, omdat Nederlands populairste popgroep allertijden hun allerlaatste concert gaf.

Lees HIER meer over BZN-Vrienden en hoe u zich kunt registreren.