BZN-Fandag 2008volendambew.jpg


Een jaar na het stoppen van BZN vond op zondag 15 juni 2008 een BZN-fans Reünie in Volendam plaats. Zo’n 250 enthousiaste fans hadden zich bij Tineke Hemmes en Wilma Piels, de organisatie van dit leuke initiatief, aangemeld. Rond tien uur stroomde de St. Josef vol met fans in afwachting van wat komen zou. Op een groot scherm werden clips van BZN getoond, die speciaal voor deze dag door Gerben en Erik waren samengesteld. Uiteraard ontbrak de BZN-muziek die dag niet en wie weet, zouden de ex-bandleden van BZN ook nog verschijnen.
 
tinekeenwilmabew.jpg
De organisatie Tineke Hemmes en Wilma Piels werden door Carla bedankt voor hun inzet.

 

Jan Keizer was de eerste die de zaal onder luid applaus binnenkwam. Helaas had hij voor ons een onprettige boodschap. Hij moest voor een tv-programma rond het EK-voetbal naar Bern (Zwitserland) afreizen en kon hierdoor niet blijven. In bijzijn van de organisatie en alle fans beloofde Jan plechtig dat als er volgend jaar weer een reünie georganiseerd zou worden hij dan wel van de partij is en voor ons zal optreden. Tineke wees hem er fijntjes op dat ze 250 getuigen had van zijn belofte.

Toch beloofde het een leuke dag te worden. Na Jan’s vertrek greep Tineke de microfoon en liet ons niet langer in het ongewisse. We vertrokken (lopend) voor een groepsfoto naar het voetbalstadion van Volendam. Speciaal voor ons werden de deuren en hekken geopend (die voor andere gesloten blijven). Niet iedereen mag tenslotte dit ‘heilige’ gras betreden! Carola Smit, Dick Plat, John Meijer en Jan Tuijp voegden zich samen met Jack Stroek bij ons voor deze groepsfoto. Het weer was ons minder goed gezind, maar na regen komt zonneschijn en dat gold ook voor deze dag.

 
Terug in de St. Josef schoof iedereen gezellig aan voor een op- en top verzorgde lunch. Na de lunch was er ruim tijd om met iedereen en Carola, Dick, John, Jan, Dick en Jack bij te kletsen. Ook Dick de Boer was van de partij. Bij de BZN-fanstand kon je de laatste BZN-spullen kopen om je verzameling compleet te maken. Ook waren er voor iedereen gratis posters af te halen.

 

 

John Meijer verraste iedereen met een optreden als zanger dat hem goed afging. Hij zong een aantal bekende Engelstalige covers, waaronder het voor veel fans bekend in de oren klinkende ‘Safe the last dance for me’. Jawel, een nummer dat op een van de solo-cd’s van Jan Keizer staat!

 
carolabewerkt.jpg
 

John maakte plaats voor een spetterend optreden van Carola & Friends. Speciaal voor ons zong Carola een paar rustige nummers van haar eerste solo-cd. Zij begon met het gevoelige ‘She’s alone in her own world’. Na het laatste couplet in het Engels gezongen te hebben, herhaalde zij dit in het Nederlands. Aan het verzoek van Tineke en Wilma om dat ‘Spaanse nummer’ te doen, gaven zij gretig gehoor. Ja, Jack heeft de fans al aardig voor zich gewonnen met dit lekkere, vlotte nummer! Voor veel fans eindigde dit optreden weer veels te snel.

dickplatbew.jpg
 
jackstroekbewerkt.jpg
Jan Tuijp wilde niet achterblijven en beklom een jaar na het stoppen van BZN toch weer de bühne. Zingen wilde hij zijn fans niet aandoen. Daarom had hij geregeld dat zijn schoondochter Tamara Tol een paar nummers zong.


 
jackenjantbew.jpg
 

Ondertussen was Jack Veerman toch nog gekomen. Nadat Jan Tuijp erom vroeg, legde Jack uit dat hij druk was geweest met de verhuizing van zijn dochter.

 
afsluitingdagbew.jpg
 

Natuurlijk kwam er weer veels te snel een einde aan deze gezellige dag. Tineke bedankte haar team van vrijwilligers voor hun inzet. Verder bedankte zij John Meijer, Carola & Friends en Tamara Tol voor hun bijdrage. Zij bedankte ook Dick de Boer, Jan Tuijp en Jack Veerman voor hun komst.

 
jantencarolabew.jpg
 

De aanwezige fans ontvingen na afloop een leuk aandenken aan deze dag. Ook zullen zij een speciale en unieke DVD-box ontvangen met beelden en foto’s van deze dag en de optredens. Deze DVD-box is nergens verkrijgbaar en dus uniek voor de fans van de BZN-fans Reünie.