Laatste BZN Fandag - 14 juni 2015


 

Acht jaar na het stoppen van BZN was er op 14 juni 2015 de 4e en tevens laatste BZN fandag in “De Jozef” in Volendam.

Alle fans werden om 10 uur verwacht voor een kopje koffie en na het welkoms woord van Tineke Hemmes werd er direct met het programma begonnen want er ging erg veel gebeuren die dag.
 

Op 14 maart jl. is er met een kleine groep fans in Volendam gerepeteerd voor een lied speciaal gemaakt voor BZN op een medley van BZN nl. Mon Amour, Pearly Dumm, Waltzing Maria en The Old Callahan en op de fandag ging de hele zaal meezingen en moest er dus ’s morgens eerst geoefend worden.

We werden begeleid door André Brontsema en Marina Middelberg allebeide uit Uithuizen, tevens liep er een cameraploeg mee van Express TV om opnames te maken van de hele dag.
 

    

 

Nadat het lied goed was ingestudeerd kreeg iedereen de mogelijkheid om de nieuwe CD-box te kopen bij de fanstand.

De bandleden waren natuurlijk uitgenodigd en waren netjes om 11.45 aanwezig behalve Carola zoals in ons lied bezongen “altijd te laat”

Na samen op de foto te zijn geweest was het tijd voor de lunch.
 

    

 

Om 14.00 moest het koor op het podium staan voor het zingen van ons lied en mochten de bandleden een keer op de 1e rij plaats nemen.

Na het zingen van ons lied was het tijd voor Daniël Dekker om de nieuwe CD-box en dubbel CD te presenteren en daar was de nodige pers bij aanwezig.

Tamara Tol was natuurlijk ook weer aanwezig net als de andere drie fandagen, want ze hoort er toch echt bij.
 


 

  


 

Marcel Versteeg had ook nog een hele leuke verrassing voor zowel de fans als de bandleden. Namelijk een CD “Forgotten Memories” met 3 nieuwe nummers en nooit eerder uitgebrachte speciale liedjes. Deze CD kreeg iedereen mee naar huis die op de fandag aanwezig was.
 


Marcel Versteeg

 

John Meijer heeft ook een optreden verzorgd. Eerst alleen en daarna samen met Carola. Zij hebben o.a. het prachtige “Should I Cry” vertolkt wat afkomstig is van Carola's debuut album met BZN: “Reflections”. Ook vertolkte Carola en John Live de BZN-nummmers: "Pearly Dumm" (1980), "A Young Girls Dream" (1988). Daarna het lied "Take these Chains".

Schould I Cry

 


A Young Girls Dream

 

En dan was er nog een verrassend optreden. Er is een lied wat welliswaar niet van BZN is, maar zeker eigenlijk niet mocht ontbreken bij “50 jaar BZN”. Het lied gaat over Volendam Zelf. Een lied wat ook ooit geschreven is door één van de bandleden van BZN, namelijk Dick Plat. Als verrassing voor de fans, maar zeker ook voor Dick zelf, werd hem gevraagd of hij het nummer “Mooi Volendam” wilde spelen op zijn gitaar. En dat gebeurde.

Ook Jan Keizer gaf een nog een erg leuk optreden van allerlei covers.


Mooi Volendam, door Dick Plat

 

Tussentijds was er een verloting met erg mooie prijzen van o.a. cd ’s, portrettekeningen, gitaar lessen van John Meijer, tot een gouden plaat. De verloting werd op een hier en daar comische manier door BZN manager Dick de Boer. Alle prijzen waren weer als vanouds beschikbaar gesteld door de bandleden van BZN zelf. Die gouden en platina plaat was dit jaar van Carola voor het behalen van 100.000 verkochte exemplaren van het album “Pearls” uit december 1997.

 

    
 

Ter afsluiting moesten de bandleden natuurlijk weer op het podium voor een dankwoord van Tineke en Wilma maar wij hadden met Dennis Drum geregeld dat hij muziek op zou zetten en wel “The Banjo Man“. Nu maar hopen dat Jan en Carola daar op in zouden springen en ja hoor... dat gebeurde. Samen zongen ze “The Banjo Man”, “Yeppa”, “Mexican Night” en tot slot “Waltzing Maria” en ik denk dat dit toch wel de klapper van de hele dag is geweest.
 

Bij de afsluiting van de dag, bedankte Jan Tuijp iedereen nog voor de wederom geweldige organisatie. Jan maakte deze keer ook van de gelegenheid gebruik om eens te vertellen over het allereerste optreden van BZN. Dat was namelijk hier... in deze zaal "De Jozef", vertelde hij. Vijftig jaar geleden zat hij hier, vooraan rechts aan een tafeltje met twee vrienden.
Hij vond het erg leuk, dat de laatste keer dat de band met de fans bij elkaar zijn, en dat dit ook hier in Volendam was. Niet ergens anders in Nederland, maar gewoon hier en in deze zaal, waar het ook ooit allemaal begon.Wilma en ik (Tineke) hopen dat iedereen een mooie dag heeft gehad, wij hebben in ieder geval een topdag gehad.

 

Met dank aan:
Tekst: Tineke Hemmes en Mark de Cock
Foto's: Tineke en Herman Hemmes, Grietje Winkels, Jacqueline van Dorsten en Gerda Boeijing
Youtube video's: Gré Stratingh en Ingrid HeurkensFoto overzicht van de 4e en laatste BZN-Fandag: