BZN-Vrienden - GeschiedenisInhoudsopgave

    
 1. HET BEGIN
     
 2.   
 3. DE EERSTE IDEEEN
     
 4.   
 5. EEN NIEUWE NAAM
     
 6.   
 7. BZN-VRIENDEN 2001-2005
     
 8.   
 9. DIRK VAN DER HORST
     
 10.   
 11. INTERVIEWS MET DE BZN-LEDEN
     
 12.   
 13. FANBLAD ‘MON AMOUR’
     
 14.   
 15. EEN MOEILIJKE BESLISSING
     
 16.   
 17. WEBSITE BZN-VRIENDEN EEN FEIT
     
 18.   

10.  DE TOEKOMST VAN BZN-VRIENDEN11.  BZN-VRIENDEN IN DE PERIODE 2007-2015


12. BZN-VRIENDEN, TERUG VAN WEGGEWEEST
 

1. HET BEGIN
 

We gaan terug in de tijd: het was 24 juni 2000. Ik zat wat te surfen op het internet toen ik ineens op de websites van Clubs.nl terecht kwam.
Al gauw was mijn interesse gewekt. Ik kreeg al snel allerlei websites over allerhande onderwerpen op mijn beeldscherm.
Toen ik verder ging lezen over Club.nl, oftewel ClubNet, kwam ik tot de ontdekking dat deze serie websites een community was. Een netwerk van websites die er in de basis allemaal het zelfde uitzien.
De clubs hebben rubrieken/onderdelen waardoor de clubs een interactief karakter krijgen. Dit is erg leuk en ook handig, omdat de mensen die zich aanmelden op zo’n club allerlei dingen zelf kunnen doen.
Zo zijn er een fotoalbum, forum, bestanden, tegenwoordig ook een gastenboek, een rubriek nieuws, en een agenda.
Het leuke is/was dat je zelf een club of meerdere clubs kunt oprichten over allerhande onderwerpen. Bovendien was Clubs.nl in die tijd gratis voor iedereen.
Ik was nieuwsgierig geworden of er misschien al iemand een club over BZN had opgericht. Ik ging op zoek via de zoekfunctie. Even later ontdekte ik dat er nog geen dergelijke club bestond. Min of meer in een opwelling besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en die club dan maar op te richten. Op 24 juni 2000 de eerste ‘BZN-Fanclub’ het levenslicht.
Nu er dus een club over BZN was, was deze nog niet voor iedereen gelijk zichtbaar. Zelf kon ik echter al wel allerlei dingen doen. Binnen 2 weken moest de club geactiveerd worden. Deze tijd had ik ook echt nodig omdat ik dan nu wel een club had, maar nog helemaal niet wist wat ik er mee wilde gaan doen. Er moest dus nagedacht worden over de invulling. Hieronder enkele screenshots van de (Onofficiele) BZN-Fanclub Online, met als jaarthema BZN 1994, Serenade.

 
SD1.JPG 
SD5.JPG
2. DE EERSTE IDEEEN
 

Beheerders
Een club heeft leden en die runnen met elkaar de club. Als operator ging ik op zoek naar andere BZN-fans die me konden en wilden helpen. Al snel kwamen er twee fans op mijn pad. De eerste beheerders waren aangesteld. Samen met Ria Huijgens en Danny Spee werden de eerste plannen uitgewerkt. We bedachten de thema’s: verhalen rondom BZN en hun activiteiten. Er viel immers genoeg te vertellen over BZN.
Vervolgens gingen we verder brainstormen over waar we het daarbij over zouden hebben. De thema’s kregen onderwerpen. Elk onderwerp dat in een thema behandeld ging worden, bleef een maand op de clubhome staan.

Thema’s
Het eerste jaar wilden we ons bezighouden met de zgn. Jaarthema’s. In deze thema’s bespraken we alles wat BZN in een bepaald jaar gedaan had. We begonnen met het jaar 1984: het jaar dat Carola bij de band kwam.
Steeds werd de club met de komst van een nieuw thema in een ander jasje gegoten qua kleur en lettertype. Hierbij gingen we uit van de albumhoes van dat jaar. In 1984 was dat die van het album ‘Reflections’. Ook werd er voor elke maand een nieuw logo gemaakt. Hiervoor gebruikten we het orginele BZN-logo van de albumhoes van dat jaar. In het begin waren die logo’s heel simpel van opzet. Later werden ze steeds fraaier, met afbeeldingen van de band erin verwerkt. Ik vond het elke keer weer een uitdaging om iets moois te maken van het logo van die maand. Voorbeelden van logo’s zijn hieronder te zien.

Polls
Op de club hadden we ook de mogelijkheid om de meningen van onze leden te peilen. Bij elk nieuw thema verzonnen we ook iedere keer een poll en zetten die op de clubhome. Die poll ging dan natuurlijk over het thema dat we op dat moment behandelden. Je kon in die tijd nog geen uitgebreide antwoordmogelijkheden geven en de antwoorden bestonden uit maximaal 3 items.

Taken
Omdat ik iedereen een stukje eigen verantwoordelijkheid wilde geven voor de club en ook om het werk eerlijk te verdelen, kreeg Ria de zorg voor het schrijven van artikelen. Danny wilde zich graag bezig gaan houden met het bedenken en het plaatsen van de polls.
Ik hield me bezig met de lay-out van de club (veranderen van skins, kleuren en lettertypes), het maken van logo’s en banners en het implementeren van de themateksten, die Ria mij doormailde. Ook was ik verantwoordelijk voor het forum in die tijd.
Al snel merkten we dat we er toch een derde beheerder bij wilden hebben, want het beheer van het fotoalbum bleef achter. Sinds enige tijd kende ik Marieke ACHTERNAAM. Ik vroeg haar of zij het fotoalbum wilde gaan beheren. Marieke kwam er in augustus of september 2000 bij.

Succes
Inmiddels hadden zich al heel wat mensen aangemeld op onze club. We kregen leuke reacties en complimenten in het forum en via e-mail. In één jaar tijd hadden we een aantal van 350 leden.
 

 

 
3. EEN NIEUWE NAAM
 

Toch kwam er na iets langer dan een jaar bijna een eind aan de club. Ik bezocht in november 2001 het BZN-concert in zalencomplex ‘De Leysdream’ te Roosendaal. Na dat optreden kwam in de hal BZN-manager Dick de Boer tegen, die me aansprak over de club. Hij vertelde dat hij niet blij was met ons initiatief. Alles ging snel en we hadden ook geen tijd om te overleggen. We spraken af dat we er een andere keer verder over zouden praten.
Ongeveer een week later belde Ria mij op met de mededeling dat Dick me wilde spreken over de club. Ik sprak met haar af dat ik hem de volgende dag zou bellen. Toch wel een beetje zenuwachtig, belde ik hem op die woensdag. Nu kreeg ik de kans om uit te leggen hoe de vork in de steel zat. Ik vertelde dat je via de community van ClubNet zelf clubs kon oprichten op internet en ook hoe dat allemaal werkte, in het bijzonder bij onze club.

Hij werd enthousiast maar hij vertelde mij ook dat aan de naam BZN en BZN-fanclub rechten verbonden waren en dat je die niet zonder toestemming mocht gebruiken. Hij begreep dat we daar niks van wisten en ook dat een club over BZN zonder de naam BZN te gebruiken natuurlijk niet kan. We brainstormden over een goede naam en toen vielen o.a. bijv. “BZN-Vriendenclub” en “Vrienden van BZN” al. We spraken af dat hij en de webmaster zouden gaan nadenken over een andere goede naam voor de club en dat ik dat binnenkort dan nog wel zou vernemen.

Ik meldde hem verder ook nog dat de naam van de club niet veranderd kon worden (dat kan tegenwoordig wel), wel dat je een club kunt opheffen. We kozen er toen voor om eerst een nieuwe club op te richten, vervolgens alle informatie op te slaan van de oude club en dan de info weer in de nieuwe club te implementeren.
Een paar dagen later kreeg ik een e-mail van de webmaster van BZN-Online met de mededeling dat we een club onder de naam BZN-Vrienden mochten beginnen.

Op de avond van 20 november 2001 werkte ik toen tot in de kleine uurtjes door om alles op te slaan van de ‘Onofficiële BZN-Fanclub Online. Alvorens daarmee te beginnen, richtte ik eerst een andere club op. Op 21 november 2001 zag de club BZN-Vrienden het levenslicht.
 

 
BZN vrienden logo 1994.gifBZN-Vriendenlogo 2001
 
Het eerste logo van de nieuwe club en daarnaast het tweede, wat we vervolgens een hele tijd heben gebruikt.

 

 
BZN-Vriendenlogo2002.jpgBZN-Vriendenlogo2003.jpg
 
Logo 2003 en daarnaast 2004 
BZN-Vrienden Kerstlogo 2002-01b.jpgBZN-Vrienden-Logo2005.jpg
 
Een van de Kerstlogo's en daarnaast het logo van 2004 en 2005, wat we nu ook nog voor de website gebruiken.

 

 
4. BZN-VRIENDEN 2001-2005
 

In de periode 2001 t/m 2005 gebeurde veel. We gingen door met de diverse thema’s op de nieuwe club. De jaarthema’s van 1984-1989 voegden we in een Word-document samen tot 1 thema dat terug te vinden was in de rubriekbestanden van de club BZN-Vrienden. We gingen echter niet meer verder met de jaarthema’s. Wel introduceerden we een reeks nieuwe thema’s die we al op de plank hadden liggen.
Dit zijn de thema’s:

- Acts
Hierin worden de acts besproken die BZN de afgelopen jaren op de bühne vertolkte.


 
Mammajagger-MariekeWestplate.jpgNijmegen2001-01-MariekeWestplate.jpg


 
PaenMaVarotti.jpgactTheSupremes.jpg


- Specials
Hierin worden de BZN-specials beschreven. Ook deze reeks thema’s maakten we niet helemaal af. De special uit 1985 verdient het om apart genoemd te worden. Dit Specialthema werd uitgewerkt door Leo Colijn, een BZN-fan uit Canada. Hij heeft deze special van dichtbij mee mogen maken achter de schermen. Dat is dan ook de reden waarom we hem gevraagd hebben om zijn medewerking hieraan. Hij deed het met plezier en stuurde mij zelfgemaakte foto’s van deze voor hem zo speciale happening. 
drinkthewine.jpgjustakemyhand.jpg


Diverse thema’s

Tussen de ‘vaste’ thema’s door deden we ook diverse destijds actuele thema’s. We noemen er twee:

- CD-presentatie van het album ‘Leef je Leven’
In 2003 was er een radio uitzending met BZN, waarin het album ‘Leef je Leven’ werd gepresenteerd. BZN kreeg in het programma ‘Tros Gouden Uren’ hun eerste geheel Nederlandse cd aangeboden. Jan Keizer en Carola Smit werden geÃˉnterviewd en er werden live een aantal stukken van dit album gespeeld, waaronder het nummer ‘Troubadour’ dat opgedragen is aan Dirk van der Horst, die op 22 september 2004 overleed.


 
mini-cd-presentatie2003-04.jpgmini-cd-presentatie2003-05.jpgWilma Piels die als een van de weinige fans was uitgeloot om bij deze radio uitzending aanwezig te zijn, werd door ons gevraagd een verslag te schrijven. Ook maakte zij foto’s van deze gebeurtenis. Het geheel verwerkten wij als een thema op de club.


 
mini-cd-presentatie2003-03.jpg


- Opnames van het lied ‘WAANZIN!’
In 2004 werden er opnames gemaakt, samen met een 100-tal BZN-fans, voor het lied ‘WAANZIN!’ in de sporthal van Volendam. Het thema werd geschreven en bewerkt in eigen beheer. Enige tijd later verscheen dit thema in verkorte versie ook in het fanblad ‘Mon amour’ (met hulp van het BZN-management).

 
mini-scan0016.jpgmini-scan0020.jpgBeheerders
In de tijd van 2000 t/m 2005 werkten diverse BZN-fans mee als beheerder van de Onofficiële BZN-fanclub en de club BZN-Vrienden. Graag willen we deze fans noemen en hartelijk bedanken voor hun inzet.

Ria Huijgens - Thema’s, forum
Marieke Westplate - Fotoalbum
Danny Spee - Polls
Diddeke Muis - Thema’s,
Ricardo de Waal - Thema’s
Anneke Kiewiet - Fotoalbum
Marjoke van Alphen - Forum en wallpapers

Sharon Grippeling
Stefan van Bennekum

De laatste 2 genoemden werken momenteel mee aan de nieuwe site en schrijven samen met de webmaster de teksten voor de website BZN-Vrienden.

Bedankt mensen! Zonder jullie ondersteuning was het nooit zo’n succes geworden! Ook wil ik zeker het BZN-management en de webmaster van BZN-Online bedanken voor hun medewerking en vooral hun vertrouwen. 
5. DIRK VAN DER HORST
 

In februari 2002 kreeg de gitarist van BZN, Dirk van der Horst te horen dat hij ernstig ziek was. Toen we dit vernamen, stuurden we hem namens de club BZN-Vrienden een grote bos bloemen. Twee jaar later stierf ‘onze Dirk’. Het was voor BZN het dieptepunt in hun bestaan. BZN-Online ging die dag gelijk op zwart en er was op de site gelegenheid om reacties te plaatsen.
Op BZN-Vrienden veranderden we gelijk de clubpagina’s met passende en ingetogen lay-outs. Ook in ons forum kon men reageren. Er werd ontzettend veel gereageerd, met lieve woorden aan hem persoonlijk, kleine verhaaltjes en wensen aan familie, vrienden en BZN.


 
roosendaal1995-20.jpg
Diezelfde dag kregen wij een e-mail van de webmaster van BZN-Online, met de vraag of we de reacties in ons forum voor Dirk aan de webmaster wilden doormailen. Ze zouden dan samen met de reacties van BZN-Online aan de familie van Dirk worden overhandigd.


 
WijkenAalburg2002-03-AriaanMeijer.jpgEen BZN-fan, had het idee om voor Dirk namens de fans een rouwadvertentie te plaatsen in de krant. Via het forum van BZN-Vrienden is er toen een actie op touw gezet. Ook hier kwamen vele reacties op. We hadden de bedoeling de namen te vermelden van de fans die meededen. Uiteindelijk ging dat niet door om twee redenen:

De advertentie werd met deze namen te groot en daardoor te kostbaar.

Van het management kregen wij het advies geen namen te plaatsen, maar het gewoon te houden bij ‘De BZN-fans’.
 
Deze advertentie verscheen in de Nederlandse kranten en het fanblad.Roosendaal2001-14-MariekeWestplate.jpg6. INTERVIEWS MET DE BZN-LEDEN

De thema’s liepen goed. Het toenmalige clubteam van BZN-Vrienden had geregeld contact via MSN om te brainstormen over nieuwe thema’s en ideeën. Natuurlijk hadden we al een lijstje met dingen op de plank liggen. Al discussiërend kwamen we rond de jaarwisseling 2002/2003 op een idee: namelijk dat het boeiend zou kunnen zijn als we interviews met de BZN-leden mochten doen. We waren echter nog met de serie Act-thema’s bezig, dus bleef dit idee nog even op de plank liggen. Toch vroeg ik het management van BZN alvast om toestemming. Dick de Boer vond het een leuk idee en zette het licht op groen. We gingen vragen opstellen en stuurde die naar Dick. Voor ieder bandlid had iedereen van ons team een paar vragen verzonnen. We mochten per bandlid 10 vragen maken. De vragenlijsten werden opgestuurd en Dick zou er zorg voor dragen dat ze ingevuld weer bij mij terugkwamen

De eerste waren die van Jan Kiezer, John Meijer en Jan Tuijp. De antwoorden van Jan Tuijp waren te kort. We vonden ze niet geschikt om op de club te plaatsen. Daarom vroegen we hem of hij de vragen opnieuw kon beantwoorden en dat deed hij. Tussendoor kregen we ook al de interviews terug van Dick Plat en Jack Veerman. In diezelfde tijd vonden ook de opnames van het lied WAANZIN! plaats. We hadden het interview met Carola nog niet teruggekregen. Bij de opnames in Volendam vertelde ze mij dat ze de vragen niet meer had en vroeg of ik ze opnieuw wilde geven. Bij het eerstvolgende concert werd dit geregeld en uiteindelijk kwam alles goed. We voorzagen de vragen van leuke foto’s over het betreffende onderwerp. De vragen en antwoorden van de bandleden zijn ook terug te vinden in Mon amour, het fanblad van BZN.

MonAmour-December2004!.jpg


7. FANBLAD ‘MON AMOUR’
 

In 2004 en 2005 stond er twee keer een artikel over BZN-Vrienden in het fanblad. Een over de club, over wat we zoal deden op internet en wat je met de club kon doen. In 2005 mochten we een verhaal schrijven over de nieuwe website. Het artikel over de club is te vinden in nummer 77 en het artikel over de website in nummer 80.

Ook de interviews met de bandleden verschenen in ‘Mon amour’. In nummer 78 zijn de vragen en antwoorden van Jan Keizer, Jan Tuijp, Jack, Dick en John terug te vinden en in nummer 79 die van Carola.


MonAmour-December2005!.jpgMonAmour-Juni2005!.jpgMonAmour-Oktober2005!.jpg8. EEN MOEILIJKE BESLISSING

Club BZN-Vrienden te kostbaar
De tijd verstreek. De community Clubs.nl had een forse ontwikkeling doorgemaakt. In de begintijd was Clubs gratis, maar nu had men overal de zo gevreesde betaalpoortjes ingevoerd. Logisch, want men wilde aan dit mooie medium natuurlijk ook geld verdienen.

schrijfruimte.jpg
De webruimte van de club BZN-Vrienden

BZN-Vrienden was inmiddels uitgegroeid tot een megaclub. De club besloeg maar liefst 120 MB aan schrjfruimte. Standaard begonnen we ooit met 20 MB. Ook voor de schrijfruimte moest je tegenwoordig betalen. Alle betalingen liepen via een clubkas. Hierin kon je zien hoeveel er binnenkwam en uitging. Soms werden er wel eens donaties gedaan door andere ‘cluppers’. Met het team hadden we afgesproken dat iedereen elke maand 1x 130 punten zou storten en dit werd ook netjes nageleefd. Toch was dit op een gegeven moment niet genoeg en werd er door Marjoke en de operator ook nog eens geregeld 500 punten gestort. Daarvan werd iedere maand de schrijfruimte betaald. 1 blokje van 10 MB kost 110 punten. We hadden 100 MB extra nodig per maand. Het ging dus nogal in de papieren lopen. Toch wilden we het online archief in stand houden. Uiteindelijk werd het te kostbaar. Daarom gingen we nadenken over andere mogelijkheden.

Clubs.nl was en is een prachtig medium, en zag er leuk uit. De bedoeling was, dat het alternatief, als we over zouden stappen, net zo krachtig en leuk zou zijn. Voordat ik daarom de beslissing nam om een andere weg in te slaan, moest er eerst een goed alternatief voor de club gevonden worden. Het was een heel moeilijke beslissing, maar achteraf heb ik er geen spijt van.


Nieuwe mogelijkheden
In die tijd werd ik gevraagd om mee te gaan werken aan een nieuwe overkoepelende website voor de Rooms-Katholieke kerken van mijn woonplaats. Ik maakte kennis met het Content Management Syteem (CMS), Mambo. Met een CMS kun je op een vrij gemakkelijke manier websites onderhouden. Al gauw besefte ik dat dit wel eens iets zou kunnen zijn voor BZN-Vrienden. Ik begon me in het CMS te verdiepen en na een half jaar, hetw as inmiddels augustus 2005, was ik er klaar voor. De oplossing voor BZN-Vrienden was gevonden! 
 
Het inlogscherm van het Mambo-CMS. Het beheer systeem achter de BZN-Vrienden website.
 
Overgang van club naar website
Ik lichtte Dick de Boer in over mijn nieuwe plannen. Via de webmaster van BZN-Online werd er gemeld dat ze het geen probleem vonden. Toen dit antwoord er was, werd er een domeinnaam geregistreerd en webruimte gehuurd. Omdat het archief best groot was, werd er ook voor een groot pakket gekozen: 1 gigabyte webruimte met 1 database, 1 FTP-account en max. 35 e-mail accounts.


directadmin.jpgAccountbeheer website BZN-Vrienden


De tijd van augustus t/m december 2005 werd er gewerkt aan de opbouw van de nieuwe BZN-Vrienden website. Een template moest aangepast worden, de modules en componenten geÃˉnstalleerd. Bovendien moesten er contents en foto’s op de site worden gezet. De plannen hielden we tot vlak voor Kerst 2005 geheim. Slechts een paar fans en het management van BZN wisten er van. We wilden het geheim houden om twee redenen:
    
 1. We wilden er iedereen mee verassen
 2. Er zou een artikel verschijnen in het Kerst-nummer van fanblad ‘Mon amour’
     
Het fanblad wilden we de primeur geven. Op 8 december 2005 kwam er een filmploeg van RTV-Noord Holland voor een interview over BZN bij mij thuis.9. WEBSITE BZN-VRIENDEN EEN FEIT

Meteen na het verschijnen van fanblad ‘Mon amour’ ging ook de website online. Door een aantal problemen vlak voordat de website online zou gaan, konden we er onmogelijk alle geplande contents en foto’s op zetten.
Op 1e Kerstdag was er een ‘special’ over BZN op de regionale TV zender van Noord Holland, RTV-Noord Holland. Op 2e Kerstdag ging het grote interview online dat ik met deze omroep deed. Zo hadden we gelijk een exclusief thema om mee te openen.

In de tijd dat ik dit artikel schrijf... oktober 2006, bestaan we al weer 1 jaar. De website wordt goed bezocht en mag daarom een succes genoemd worden. Sinds december 2005 is de site al ruim 29.000 keer bezocht! Er werden enthousiaste berichten geplaatst met complimenten voor de website in forum, gastenboek en via e-mail aan de webmaster van BZN-Vrienden. Er worden geregeld nieuwsitems uit de media op de home-pagina geplaatst Ook in het forum wordt geregeld gediscussieerd over BZN en verwante onderwerpen.


BZN-management
We vinden het een hele eer om dit alles te kunnen en mogen doen onder de naam BZN-Vrienden. Tegelijkertijd besef ik dat dit zonder het BZN-management nooit mogelijk was geweest. Dick de Boer, de man die al 40 jaar alles regelt voor de fans, heb ik de afgelopen jaren leren kennen als een uiterst integere persoon. We hebben niet zo veel contact, maar als we iets wilden voor de site waar BZN direct zelf bij betrokken was, was hij de man bij wie we konden aankloppen. Soms was het ‘nee’, maar ook vaak ‘ja’ en voor al die goedwillendheid willen we hem bedanken.10. DE TOEKOMST VAN BZN-VRIENDEN

In 2006 vierde BZN het 40-jarige jubileum. Tevens kondigde de groep in februari van dit jaar aan te gaan stoppen. Dat gaf een dubbel gevoel bij vele fans. Toch wist men dat BZN binnen niet al te lange tijd van plan was om ermee op te houden. Dat kan ook haast niet anders als je al 40 jaar bestaat.

BZN verdwijnt dan wel als actieve groep, maar als het aan de makers van deze website ligt, blijft BZN-Vrienden gewoon bestaan. Er zijn volop plannen voor de toekomst en de website is verre van af.
Wat deze plannen zijn, zullen de belangstellenden vanzelf zien. Uiteraard houden we jullie op de hoogte als dingen zover zijn. De webmaster heeft het archief uitgezocht en er komt in de toekomst nog een mega update aan. Dan zal een groot gedeelte van het uitgezochte archief ook online verschijnen. Met dit artikel ‘De geschiedenis van BZN-Vrienden’, en de artikelen ‘Biografiën’, ‘BZN-40 jaar’, ‘BZN - het verhaal’, en nog een paar andere nieuwe items, is slechts een begin gemaakt met de plannen.

Wij hopen dat u ook in de toekomst veel plezier zult blijven beleven aan deze website, BZN-Vrienden… een website voor en door BZN-fans.11. BZN-VRIENDEN IN DE PERIODE 2007-2015

 

Tijdens The Final Tour was er na het concert in het Chassé Theather in Breda de gelegenheid om nog 1x backstage van BZN afscheid te nemen. Een selecte groep van ongeveer 50 fans waren daarbij aanwezig. Het zou niet lang meer duren voordat BZN haar laatste 3 concerten zou geven in Ahoy' te Rotterdam

Op die avond sprak ik Jack Veerman die mij vertelde dat hij als BZN gestopt was mij nog zou gaan benaderen. Ik was enigszins verbaast, maar ook erg nieuwsgierig. Hij kon op dat moment nog niets zeggen, want hij wilde eerst alles goed afsluiten met BZN, vertelde hij.

Zoals iedereen inmiddels weet, is Jack een nieuwe band begonnen. De BZN Tribute Band: Mon Amour. Om een lang verhaal kort te houden: Jack is in die tijd allerlei mensen om zich heen gaan verzamelen, die hij kende uit de tijd van BZN. Een nieuwe band heeft ook een nieuwe website nodig. Er is toen in november en december 2007 door mij intensief gewerkt aan de nieuwe website voor Mon Amour. Eind december 2007 ging de website online. Mon Amour, BZN Tribute Band kon van start.

In de periode 2007-2012 is er veel gebeurd. Ik was toen erg druk, naast mijn baan overdag, met o.a. De Mon Amourband, omdat ik toen met enige regelmaat in Volendam te vinden was. Het was een unieke tijd, waarin ik regelmatig door de band gevraagd werd om foto's te maken tijdens cd-opnames, clip-opnames, cd-presentaties en luistersessies. Buiten het werk wat ik voor de groep deed in het bijhouden/updaten van hun website, zowel technisch als de inhoud, was er een uniek kijkje achter de schermen.

Hierdoor en door andere activiteiten die ik op dat moment belangrijk vond in mijn privéleven, had ik geen tijd meer voor de BZN-Vrienden website. De site is in deze periode wel online gebleven, maar nauwelijks meer bijgewerkt. In 2011 besloot ik de site offline te halen totdat ik privé weer meer tijd had om BZN-Vrienden helemaal bij te werken.

 

 


12. BZN-VRIENDEN, TERUG VAN WEGGEWEEST

 

We hebben altijd laten weten dat de BZN-Vrienden website ooit weer online zou zijn. Dit moment is nu aangebroken. In de periode januari-juni 2015 is er hard gewerkt om de website bij te werken. Nog niet alle pagina's zullen up-to-date zijn, maar die zullen zeker in de nabije toekomst bijgewerkt gaan worden. Dat is ook leuk voor jullie fans, omdat er dan weer iets nieuws op de site staat.
 


Op 7 juni 2015 om 12.00 uur online

 

 

Op het moment dat ik dit schrijf, is het 7 juni 2015 – 11.45 uur en is dit voorlopig het laatste wat ik nog aanvul, voordat de website online zal gaan. Om 12.00 uur zal BZN-Vrienden compleet vernieuwd terug online zijn.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties en ik wens iedereen veel plezier op de nieuwe BZN-Vrienden, een website voor en door BZN-fans.

 

Vriendelijke groeten,
Mark de Cock
Webmaster, BZN-Vrienden.